HEJ,

jag heter Carl Undéhn och är journalist och fotograf som sedan 2007 bor i Hamburg och frilansar för svenska och tyska dagstidningar och magasin. 

 

Min utgångspunkt är Hamburg och Tyskland, men under åren har jag också gjort reportage från grannländerna Frankrike, Schweiz, Nederländerna och Polen samt från Italien, Spanien, Ukraina och även Japan och USA. Artiklarna har gått att läsa i tidningar som DN, Sydsvenskan, SvD och magasin som Tidningen Vi, Fokus, Populär Historia, c/o Hops, Forskning & Framsteg, Språktidningen, Modern Filosofi, RUM, Kamera & Bild och många fler. 

 

Mina texter tar upp samhälle, historia, språk, arkitektur och fotografi - allt med den gemensamma nämnaren att det handlat om personer eller fenomen som har väckt mitt intresse och som jag vill få andra att upptäcka. 

För det finns historier att berätta överallt - det gäller bara att se den andra vinkeln. En viktig hjälp på vägen har ofta varit språk. Förutom svenska talar jag också tyska, engelska och spanska.

 

2007-2008 var jag även PR-Manager på VisitSwedens kontor här i Hamburg. Sedan dess har jag jobbat kvar där som konsult och arbetat med research till tyska journalister, ordnat pressresor, skrivit nyhetsbrev och utvärderat pressarbete. Jobbet där har gett mig en bra inblick i arbetet med marknadsföring och att sälja in en bred produkt som reselandet Sverige. 

 

Turism var också temat på ett precis avslutat jobb med en guidebok om södra Sverige på tyska som släpptes i april 2017 på Companions Verlag i Tyskland, Österrike och Schweiz. Ett utkast finns att se här.

 

Jag tror att jag med min breda bakgrund som journalist, min nyfikenhet och min erfarenhet kan bidra med något bra till er. 

Här nedan ser ni några exempel på mina reportage och klicka gärna vidare på “TEXT“ för att se mer.

Så skicka gärna ett mail av er om ni vill veta mer.  Jag ser fram emot nya spännande uppdrag. 

 

/Carl

 

Otzenstrasse 10

227 67 Hamburg

Tyskland

Tel: +49 151 506 29 268

Mail: info@carlundehn.se